2011

Proficiat aan onze 3 nieuwe meesters en 13 nieuwe grootmeesters !

Door Anoniem op di, 22/11/2011 - 17:36

Onze voorzitter André Manhaeve deed bij de gezellen en meesters een oproep om zich voor te bereiden en deel te nemen aan het Vlaamse examen voor wijnmeester of grootmeester.

Bijna een zesde van de leden nam deel: 3 gezellen ambieerden de titel van meester en maar liefst 13 meesters gingen voor de upgrade naar grootmeester.

Het voltallig gezelschap kwam trots terug naar de Mandelstede. Iedereen was geslaagd in het examen. Van de 16 nieuwe Vlaamse grootmeesters die een foutloos parcours aflegden, leverde Commanderij De Mandel er 6!

De nieuwe meesters:

Deel 2 - Commanderij De Mandel op bezoek bij de Coöpérative vinicole de Nogent l’Abbesse

Door Baert Gino op ma, 13/06/2011 - 18:49

De Coöpérative vinicole de Nogent l’Abbesse

De echte site vind je onder volgende link: www.coop-nogent.fr.

Situering van de coöperatieve

Noord oostelijk van Reims vind je de regio van Nogent l'Abbesse, met de gemeenten Berru, Cernay les Reims en Nogent l'Abbesse zelf. De wijngaard van deze regio beslaat ongeveer 340 ha van de 32000 ha van de AOC Champagne. De coöperatieve zelf ligt 15 km noordelijk van Reims in Nogent l’Abbesse.

Deel 1 - Commanderij De Mandel op bezoek bij de Coöpérative vinicole de Nogent l’Abbesse

Door Baert Gino op ma, 13/06/2011 - 18:41

Onder een veelbelovende helblauwe hemel, verwelkomt onze voorzitter André op zaterdagmorgen, 9 april 2011 om 7 u. in Hooglede, 35 vrienden van Commanderij de Mandel op een bus van Simatours voor een uitstap naar Champagne.

René en zijn echtgenote Doris komen al jarenlang als graag geziene gasten naar het jaarlijks gildebanket in restaurant Savarin en zijn de ‘huisleveranciers’ voor champagne bij de gilde en veel gildevrienden.
Deze keer zijn de Gildeleden door hen speciaal uitgenodigd op de opendeurdag van de coöperatieve van Nogent l’Abbesse.