Wie zijn we?

Commanderij De Mandel Roeselare heet je van harte welkom op de website. De Commanderij is een wijnvereniging boven de doopvont gehouden in 1988 en aangesloten bij de Vlaamse wijngilde.

De Mandel heeft tot doel wijnliefhebbers onder vrienden beter met wijn vertrouwd te maken, hen te laten genieten met een ontdekking van Nieuwe Wereldwijnen, Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse wijnen te presenteren en proeven. De Mandel heeft geen directe commerciële doelstellingen.

Ieder nieuw gilde jaar start in september en eindigt het jaar daarop in juni. In deze periode richt de vereniging meerdere proefavonden in. Een greep uit het aanbod, wijnreis of mini wijnreis, degustatieavonden, blindproeven, banket, proeflessen en voorbereiding tot het examen van meester en grootmeester wijnproever bij de Vlaamse Wijngilde.
Iedere maand wordt een wijnbouwer naar Roeselare uitgenodigd. Met de wijnen door de gast gemaakt en gepresenteerd wordt een voorstelling gehouden. Op de avond komen streek en land naast gastronomie aan bod.
Zo inviteert De Mandel sinds 1988 Franse, Spaanse, Italiaanse, Duitse wijnbouwers of oenologen naar Roeselare op vrijdagse proefavonden.

Om een avond bij Commanderij De Mandel bij te wonen, is een persoonlijk lidmaatschap vereist. De jaarlijkse bijdrage bedraagt 160,- Euro en hier zijn alle degustaties inbegrepen en de vrije deelname aan alle activiteiten die de Mandel organiseert. Je krijgt zo minstens 10 avonden per gildejaar en iedere avond worden minstens 8 wijnen voorgesteld en geproefd.

Als je interesse hebt om kennis te maken met de club, kan je met een van de bestuursleden contact nemen, we verrassen je met kwaliteit, een gul onthaal en absolute topwijnen zoals je merkt op de website.

Francky Taelman
Voorzitter