Artikels

Kapittelbanket

Het Kapittelbanket van ons 36ste Gildejaar belooft opnieuw een topper te worden.  Wij verwelk

Domaines des Varinelles Saumur

De Loire en meer bepaald Saumur staat ook al lang op ons verlanglijstje.  We leerden vorig ja

Castillon Côtes de Bordeaux

Naast Saint-Emilion en in het verlengde liggen de Castillon Côtes de Bordeaux.  Wellicht minder bekend maar sterk in opmars.  We vonden het een goed idee om U te laten kennismaken met deze regio en spraken daarom af met Peter Lesage van Topwijnen om een selectie te presenteren van diverse huizen in deze streek. De opmars wordt mede gestimuleerd omdat verschillende huizen in Saint-Emilion nu ook actief zijn in Castillon Côtes de Bordeaux.  Het wordt wellicht voor velen een mooie kennismaking.

Domaines Bunan Bandol

In bijlage de uitnodiging voor de degustatie met de Domaines Bunan uit La Cadière d'Azur in de AOP Bandol.  De familie baat eigenlijk twee domeinen uit.  Sedert 1961 Moulins des Costes met 30 hectaren vooral Mourvèdre en Grenache. In 1969 verwierven ze ook Château La Rouvière met 21 hectaren uitkijkend aan de andere kant van de vallei op de Moulin des Costes. Bandol is een klein wijngebied in de Provence nabij de Middellandse Zee en is uitstekend geschikt voor de Mourvèdre druif.  Kwaliteit gegarandeerd.

La Pruina Vini Puglia

In bijlage de uitnodiging voor onze tweede avond van het 36ste Wijngildejaar.  Wij proeven wijnen uit de 'hak' van Italië nl. Puglia. Tevens de grootste wijnproducerende regio van Italië.  Italië het grootste wijnproducerende land ter wereld! Wij proeven wijnen op basis van typische Italiaanse wijnrassen als daar zijn Primitivo, Negroamaro, Fiano en Malvasia.  Het belooft een mooie degustatie te worden met verrassende wijnen.  Tot 20 oktober!

Blindproef 15 september 2023

We starten het 36ste Gildejaar opnieuw met een blindproef.  We proeven we 8 rode wijnen van diverse landen en regio's. Dit is tevens een voorbereiding op het examen van meester en grootmeester dat dit jaar plaatsvindt op 19 november 2023
De lijst van de wijnen :

Verslag Algemene Vergadering 10/06/2023

In bijlage vindt U het verslag van de Algemene Vergadering die gehouden werd bij de slotvergadering op 10/06/2023 in de Oude Melkerij in Gits.
Dit betreft het afsluiten van het 35ste Gildejaar van de Commanderij