Artikels 2023

Blindproef 15 september 2023

We starten het 36ste Gildejaar opnieuw met een blindproef.  We proeven we 8 rode wijnen van diverse landen en regio's. Dit is tevens een voorbereiding op het examen van meester en grootmeester dat dit jaar plaatsvindt op 19 november 2023
De lijst van de wijnen :

Verslag Algemene Vergadering 10/06/2023

In bijlage vindt U het verslag van de Algemene Vergadering die gehouden werd bij de slotvergadering op 10/06/2023 in de Oude Melkerij in Gits.
Dit betreft het afsluiten van het 35ste Gildejaar van de Commanderij

Domaine Feuillat-Juillot - Montagny-lès-Buxy Bourgogne

Bourgogne heeft ook een lange traditie van witte wijnen.  We ontvangen Françoise Feuillat uit Montagny-lès-Buxy in de Côte Chalonnaise. Deze streek is uitermate geschikt voor de Chardonnay druif en levert schitterende witte wijnen af in AOC Montagny en Montagny 1er Cru. Hun wijnen zijn kwalitatief hoogstaand en zijn reeds vele malen in de prijzen gevallen.  We kijken er naar uit.

Le Clos du Pigeonnier Pélussin - Benoît Roseau- Noordelijke Rhône

We ontvangen Benoît Roseau van Le Clos du Pigeonnier in Pélussin.  Hij beschikt over zeer verschillende appellaties in de Noordelijke Rhône die toelaten om een zicht te krijgen op deze misschien minder bekende regio : IGP Collines Rhodaniennes, AOP Côte-Rôtie, AOP Saint-Joseph, AOP Cornas, AOP Saint-Péray. Hij heeft de wijnrassen Viognier, Chardonnay, Marsanne en Syrah in de wijngaard.